GEBROKEN LEVEN – leven in gebrokenheid. Als gras zo kwetsbaar. Zo schitteren we in het morgenlicht. Stralend als de mooiste bloem. Een moment later ervaren we de schaduw van de dood.

We genieten allemaal van de prachtige tulpenvelden in ons land. Toch worden de tulpen als ze net zo schitterend gebloeid hebben afgesneden. Alleen de stengels en bladeren staan nog op het veld. Alle schoonheid lijkt verloren. Maar in de schaduw onder de grond groeit nieuw leven! Zo krijgen de bloembollen alle kans en ruimte om te groeien en vermeerderen.

Ik denk dat dit Gods doel is met het lijden in ons leven. Hoeveel groei in geloof is er ontstaan uit gebrokenheid. Hoeveel vertrouwen en verlangen door lijden. De geschiedenis staat vol met getuigenissen van christenen door het lijden heen!

Wij zijn niet perfect, volmaakt en onkwetsbaar. Leven in dit besef is geen slecht leven als we wandelen in het zicht van onze Schepper. Met Hem door de dalen en hoogtepunten van ons bestaan. Met Zijn belofte altijd voor ogen; want het zal worden zoals het was! Nog veel mooier dan de meest adembenemende tulpenvelden.

Leo Heuvelman