GETROOST STERVEN – Wat een vreugde als dat kan! Zoals veel mensen ben ik vaak bang voor de dood. Voor het krijgen van een ziekte of een plotseling overlijden. Voor het afscheid moeten nemen van je geliefden. We stoppen de gedachte aan de dood vaak ver weg. Alsof het nooit gaat gebeuren. We denken vaak dat het nog heel lang duurt. Tot we het bericht horen dat een jong iemand gestoven is na een aanrijding. Een jonge moeder van vierendertig verloor de strijd tegen kanker. En we beseffen dat we kwetsbaar zijn als gras. In de morgen schitterend met de dauw erop. In de avond dor en mat.

Door het verlies van onze ouders zijn wij veel met de dood bezig. Als je in de weken na de begrafenis de woning leeg maakt en de spulletjes van je ouders verdeeld, komt het besef. Hoewel ons leven veel gelukkige momenten en ontelbare zegeningen kent, het gaat uiteindelijk om één ding! Kun je getroost sterven? Dat kan alleen als je leeft van genade, in de levende hoop van Jezus. Dat is zo’n heerlijke gedachte! Dan kun je sterven! Natuurlijk gaat sterven samen met moeite, pijn, angst en afscheid nemen. Je valt echter niet in een eindeloze diepte. Je weet, als ik hier mijn ogen sluit, val ik in armen van engelen. Zij brengen mij in eeuwige heerlijkheid!

Leef je nog niet van deze genade? Ga geen dag zo verder! Geloof en geef je leven aan Hem over. Hij troost in het leven en uit het leven. Hij kan en wil en zal in nood. Zelfs bij het naderen van de dood. VOLKOMEN UITKOMST GEVEN