LEVENSHAAST | Al onze ouders stierven binnen acht jaar. Dit was zoals je begrijpt een zware en emotionele tijd. Vijf jaar daarvan had ik hierdoor te maken met een heftige angst en paniekstoornis. Ik heb meerdere keren van dichtbij gemaakt dat het leven zomaar voorbij kan zijn. Door de angst en paniek leefde ik jaren binnen een cirkel van 10km rondom ons huis. Door deze diepe ervaring merk ik de laatste tijd iets bijzonders. Ik heb levenshaast gekregen. Je kunt het ook levenslust noemen. Ik weet wat het is om dingen niet meer te kunnen of te durven. Ik weet helaas wat het is om meerdere keren geen afscheid te kunnen nemen van geliefde ouders.

Daarom geniet ik van het leven. Zoveel als het kan. Ik geef liefde aan mijn vrouw en gezin. Iedere knuffel kan de laatste zijn, daarom doe het veel! Ik geniet van de kleine dingen. Ga zoveel mogelijk op pad om de wereld te ontdekken. Gods schitterende natuur in ons land en daarbuiten. Wat een zegen dat het weer kan. Wandelen en fietsen. Bergen beklimmen. Ik wil jou vanuit mijn ervaring oproepen maak haast met liefde geven, maak haast met dingen zeggen die gezegd moeten worden. Haast je om te genieten van alles wat God je geeft. En het allerbelangrijkste haast je naar God. Hij wil voor jou de rots en veilige schuilplaats zijn in heel je leven.

Herken je mijn verhaal over levenshaast en levenslust? Zie jij het net iets anders? Ik ben benieuwd naar jouw ervaring hiermee. Laat een berichtje hieronder achter.

Wil je meer lezen over mijn ervaringen met lijden en angst? Dat kan in mijn boeken:

📗Troost bij lijden

📘Wees niet bang